percentage questions answer for bank pdf

Are you looking for percentage questions and answers pdf for bank exam. Recently, in Bangladesh bank exam, a huge number of math question comes from Indian education website. For this reason, we have collected all important math percentage problems with solutions for bank exams. Those, who are searching for pdf file of percentage questions for bank like, sonali, agroni, combined bank exam, you can download it from here.

percentage questions answer

1.Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

 

  1. 39, 30
  2. 41, 32
  3. 42, 33
  4. 43, 34

Answer: Option C

2.A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

 

  1. 588 apples
  2. 600 apples
  3. 672 apples
  4. 700 apples

Answer: Option D

3.What percentage of numbers from 1 to 70 have 1 or 9 in the unit’s digit?

 

  1. 1
  2. 14
  3. 20
  4. 21

Answer: Option C

4.If A = x% of y and B = y% of x, then which of the following is true?

 

  1. A is smaller than B.
  2. A is greater than B
  3. Relationship between A and B cannot be determined.
  4. If x is smaller than y, then A is greater than B.
  5. None of these

Answer: Option E

5.If 20% of a = b, then b% of 20 is the same as:

 

  1. 4% of a
  2. 5% of a
  3. 20% of a
  4. None of these

Answer: Option A

6.In a certain school, 20% of students are below 8 years of age. The number of students above 8 years of age is  of the number of students of 8 years of age which is 48. What is the total number of students in the school?

  1. 72
  2. 80
  3. 120
  4. 150
  5. 100

Answer: Option E

download math pdf

7.Two numbers A and B are such that the sum of 5% of A and 4% of B is two-third of the sum of 6% of A and 8% of B. Find the ratio of A : B.

 

  1. 2 : 3
  2. 1 : 1
  3. 3 : 4
  4. 4 : 3

Answer: Option D

8.In an election between two candidates, one got 55% of the total valid votes, 20% of the votes were invalid. If the total number of votes was 7500, the number of valid votes that the other candidate got, was:

 

  1. 2700
  2. 2900
  3. 3000
  4. 3100

Answer: Option A

9.Three candidates contested an election and received 1136, 7636 and 11628 votes respectively. What percentage of the total votes did the winning candidate get?

 

  1. 57%
  2. 60%
  3. 65%
  4. 90%

Answer: Option A

10.Two tailors X and Y are paid a total of BDT.  550 per week by their employer. If X is paid 120 percent of the sum paid to Y, how much is Y paid per week?

 

  1. BDT. 200
  2. BDT. 250
  3. BDT. 300
  4. None of these

Answer: Option B

11.Gauri went to the stationers and bought things worth BDT.  25, out of which 30 paise went on sales tax on taxable purchases. If the tax rate was 6%, then what was the cost of the tax free items?

 

  1. BDT. 15
  2. BDT. 15.70
  3. BDT. 19.70
  4. BDT. 20

Answer: Option C

Rajeev buys good worth BDT.  6650. He gets a rebate of 6% on it. After getting the rebate, he pays sales tax @ 10%. Find the amount he will have to pay for the goods.

 

  1. BDT. 6876.10
  2. BDT. 6999.20
  3. BDT. 6654
  4. BDT. 7000

Answer: Option A

13.The population of a town increased from 1,75,000 to 2,62,500 in a decade. The average percent increase of population per year is:

 

  1. 4.37%
  2. 5%
  3. 6%
  4. 8.75%

Answer: Option B

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*